"İdam olmasın" diyen idamlıktır

"İdam olmasın" diyen idamlıktır...

Var bir sıkıntı diyorduk, var.
İnsanı nefsine tatlı davransın onu kendine çeksin, aman kan çıkmasın dendi edildi ve pisin biri ortaya çıktı.
Nefis kötü şey dedik hepimiz, ama sadece kelimeyle yakıştırdık. Oysa baktığında bal gibi görünen o olacak ki: nefis, pek nefis bir şey.

İdam meselesi bu konuda insanlık namına mühim bir meseledir. Dini meselesini deyince zulümkâr efendiler olacağımızdan, örnek alınan batılı ülkelerin idam kanunlarına ne diyecekler. Pek sevimli, sevgili geçinmiyorlarmı? Biz kendimizden dinimizden vazgeçtik diye, azgınlık yerini doldurdu. Bu aslında öleceğimiz kadar basit, olacak olası ve insan mantığına etki edecek, rota belirleyecek bir kanundur.


Hırsızlık ettiği gerekçesiyle eli kesilen adam. Çok vahşetçe, çok zulüm, vicdansızlık. topu topuna bir banka soymuş, bir gözlük çalmış hadi veya bir sakız çalmış. Sonucunda kendine ait ve hayatında belki bir kez bile düşünmediği o sahiplenmiş duyguyla yaşadığı bedenininden bir el kesilmiş. Artık hayatının devamında yapacağı işler iki kat ağırlaşmış olacak. Evet arkadaş büyük ceza. Daha idama da gelmedik el kesilmiş bi. Velhasıl bu olay senede 1-2 yaşanacak meseledir. Belki daha az olacak, sistemin yürürlüğüne ve gerçekten insanına değer verdikten, maddi manevi yaşama hakkı verdikten sonra insanlar doğrulayacaktır. Çünkü adam bu çalmanın, bu öldürmenin, bu yakmanın yıkmanın ırz düşmanlığının kötü bir şey olduğunu anlayacak tıpkı bir çocuk gibi. Tıpkısının tıpkısı belki. Çocuk parmağını ateşe sokar mı? Eğer acısını tattıysa sokmaz, henüz bilmemişse o acıyı onun ne mânaya geldiğini parmağını değil içine de atlar, yeterki büyük ateş yak. Bu durumda bu koca adamlar, bu koca hanımlar, efendiler, teröristler, vb dünya insanları haddi aşmayacak. Buradaki sistemin getirmek istediği düzen bu. Amerika dahi islam kanunu almış kendi kanunu olarak uygularken, biz birtakım, bir çeşidinden, bir yerinden müslüman olan kardeşler... O da olmadı Tc.sinde müslüman yazan adamlar, neden korktunuz? gerçekten korktunuz... işte idam öyledir. Kork diyedir.
Belliki sen kötü işler karıştırıyorsun, pis iş çeviriyorsun korkuyorsun idam kanunu gelecek diye. Asılacaz, çoluğumuz çocuğumuz asılacak vs... Kork evet. Daha sen çocuğuna edep adap öğretmemişsin, sen nesin, ben neyim dememişsin, merhamet edip gönlü hoş tutmaya salıncakta da sallamamışsın çocuğu, çocuk şimdi dar ağacında sallanıyor. Olacak iş mi? Evet olacak iş, para endişesiyle yaşadın çalıştın/çarptın durdun, bir de gel manevi tarafına, orası başka dünya, orası gelecek, orası bir bayrak temsil eder.

İlk idam istemeyeni araştır, var onun bi' haltı ki, idam niye olsun diyor.
İdam, senin malını çalana, sana ailene zarar verene, evine gireni, aileni öldürme, fenalık meseleleri olursa, sana diyetini devlet ödettirecek işte? Bu kanun tamamen insan için var olan bir kanundur. İnsanın değerini arttırmak, kıymetlemek için vardır. Neyin caniliği bu? Bu belli bir toplum için canilikse, sizin alayınız canidir. Başka bir şey olamazdır. Çünkü siz pisliğin içine batmış olduğunuzu bu halinizle ortaya koyuyorsunuz. O yüzden korkun, korkmuyorsanız da korkacağınız gün gelecek. Çünkü kusura bakmayın, biz insana değer verilmesini istediğimiz için bunu istiyoruz. Siz zulüm ettiğinizden hakkın yanında duramıyorsunuz.

Allah hepimize akıl fikir, doğruluk dürüstlük versin.
Bırakın bu terörizm kafasını. En moderni biziz şekillerini. İnsan diye bir şey var... Puta tapmaktan herşeyinizi kaybettiniz, rüya gibi dünya aleminde gezinip duruyorsunuz.

Ama Allah hidayet versin hepimize. Amin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gavatlar ve Gargat Ağacı

Gece Sineması (The Night Cinema)

Dönümler Dolusu